Jęczmień grzywiasty
Romantyczna atmosfera w ogrodzie w stylu rustykalnym tworzy bujne mixborders. Ale żeby naprawdę ujawniają ich niezwykłe piękno rośliny kwitnące możliwe tylko w połączeniu z innymi roślinami ozdobnymi.
Filmy: aby nawóz dla pszenicy. Chersoniu
Jednym z nich istotne, moim zdaniem, jest partnerem rodziny grzywiasty jęczmienia zbóż.
Wysokość roślin i 50 cm (w glebie piaszczystej poniżej) jest gęsta murawy z jasnym Emerald liniowych wdzięku liści. W lipcu, jęczmień „wyrzuca” To wspaniałe uszy kapelusz ażurowe z delikatnym różowym grzywą najlepszych ostinok że przy najlżejszym powiewem wiatru obraca się w fale brzegu morza.
Wideo: Księżycowy Kalendarz 24 sierpnia (24.08.2012)
Jęczmień jest szczególnie piękny w skalistych obszarach, w nasadzeń grupowych tworzy przestrzenny efekt. Troska, roślina ta nie wymaga rozwija się dobrze w każdej glebie z wyjątkiem podmokłych. Preferuje słońce lub półcień.
Jęczmień jest całkowicie bezpretensjonalny, łatwo rozmnażać przez podział darni i samosiewu. Wiosną wystarczy zauważyć (nie chwastów) we wszystkich częściach ogrodu i przenieść się tam, gdzie chcesz. I można go znaleźć wszędzie, nawet na torze wśród gruzów lub pomiędzy płytkami. Wystarczy delikatnie pociągnąć cienkie listki niebieskawo-zielone, a roślina z dobrym systemem korzeniowym będzie w twoich rękach. Przeszczepić go nie zauważy. Łatwo dostać roślinę z nasion. Można siać nasiona na wiosnę prawo w otwartym terenie.
Roślina jest stosowany jako suchy kwiatów wytwarzania kompozycji kwiatowe. Jęczmień grzywiasty - jest wydarzeniem, którego brakuje ogrodu.
- Jęczmień
- Jęczmień
- Języczka syberyjska
- Wzruszająca piękno romantycznym ogrodzie
- Roślina zielony nawóz
- Winogrona: jak dbać od wiosny do późnej jesieni
- Pennisetum
- 15 Najbardziej niezwykłych Trawy ozdobne
- Jeśli dużo żyznej gleby na miejscu!
- Wykorzystanie jęczmienia
- Sunny Heliopsis
- Księżycowy kalendarz ogrodnik, hodowca, ogrodnik wrzesień 2009