Po wyjęciu z odmian jabłoń letnich?
Wideo: Narzędzie do usuwania jabłka z drzewa jego rukami.Obstpfl cker
pytanieKiedy mam strzelać z drzewa jabłoni odmian letnich? Mam te dwa: „Papirovka«oraz»Mantet”. Często późno z gromadzeniem i przejrzałe jabłka przekształcić smaku waty.
Wideo: Późne odmiany jabłek
odpowiedź: Zespół dojrzałości jabłek określa się do charakterystycznego koloru odmiany skórka łatwości rozdzielania gałązek owoców szypułki miąższu zmiany jego smaku i konsystencji, brązowienie nasion. Owoce. Zrobione przed zdejmowaną dojrzałości, źle przechowywane. dojrzałość konsument odmian jabłek letnich pokrywa zdejmowane. A owoce jesień i zima odmian nabywania dojrzałości konsumentów po pewnym okresie przechowywania. Jak dla odmiany „Papirovka”, ma zdejmowany dojrzałość przychodzi wcześnie: w środkowej Rosji - na początku sierpnia. Natychmiast po usunięciu owoców gotowe do spożycia. Kiedy overripening ciało jest nieszczery. Owoce są przechowywane nie dłużej niż 2-3 tygodni. W „Manteta” zdejmowany dojrzałość przychodzi wcześnie: w środkowej Rosji - na początku sierpnia. Natychmiast po usunięciu owoców gotowe do spożycia. Kiedy overripening ciało jest nieszczery. Owoce są przechowywane nie dłużej niż 2-3 tygodni. W „Manteta” zdejmowany dojrzałość w Eagle warunkach występuje w okresie od końca lipca do końca sierpnia, w zależności od warunków pogodowych. Owoce szybko stają się przejrzałe, ponieważ konsument usunięcia owocu nie trwać dłużej niż 10-15 dni.
- Odmiany jabłoni
- Jak zbierać i przechowywać jabłka
- Zdjęcia ulubionych odmian jabłek z tytułem i opisem
- Opis i zdjęcia odmian jesiennych drzew w sadzie jabłkowym
- Wybierz wczesnych odmian jabłek na opis zdjęć
- Zapoznanie się z czasem uświęcone letnich odmian jabłoni miodunka
- Zima-hardy odmian jabłek na Uralu i Syberii
- Odmiany grusz lato
- Sweeting
- Ozimych odmian jabłek
- Jabłka letnie
- Jesienne jabłka