Ciągła ogród kwitnienia Elena ognisko
Elena Kostrova - projektant krajobrazu i właściciel ogrodzie na przedmieściach południowo. Wielkość ogrodu - 6 akrów, wiek - 7 lat, a jej charakter jako kolekcjoner określa Elena walkę z projektantem. Oto jak ona opowiada o jego historii:
Sen stworzyć proste w pielęgnacji i kwitnących od marca do października, w ogrodzie nie jest podsłuch mnie przez długi czas. I został odczytany ironiczny Rok ogrodnik Karel Čapek i dowiedział się w pechowy bohater sam. Z biegiem czasu, projekt hobby ogród stał się moim zawodem.wiosna
Nie wiem, jak w swojej ojczyźnie, Republiki Czeskiej, a mamy rok ogrodnik zaczyna się w marcu. Po długiej zimie staram się szybko dostać się do ogrodu. Wczesną wiosną w Moskwie - nie najlepszy czas, ale rozgrzany polan słońce już kwitnące pierwiosnki. Ogrzewa moje serce, kiedy biorę się być przypadek - rozpraszają śnieg wcześnie w nawozie sezonu. Inne prace w ogrodzie teraz tam. Ale w końcu śnieg stopniał, Brunner, kwitną fiołki, Muscari, miodunka i psiząb, a my się do ogrodu w czystości. Dosłownie tydzień lub dwa słońce ogrzewa ziemię i trzeba będzie wyeliminować łóżka (chwasty teraz bardziej niż kiedykolwiek można łatwo usunąć z ziemi z korzeniami), zdjąć pokrywę z róż - zawsze w pochmurny dzień, aby zapobiec poparzeniom słonecznym. Pracujemy i nie znudzi podziwiać żonkile, cietrzew, tulipany. kolor wcale nie nie gorszy kwitnąć i jasny liści drzew i krzewów: żółty i fioletowy w Physocarpus &lsquo-luteus&rsquo- i &lsquo-Diabolo&rsquo-, krem z Deraina &lsquo-Elegantissima&rsquo-, biały i różowy z wierzby &lsquo-Hakuro-Nishiki&rsquo-, prawie czarny i złoty z czarnego bzu &lsquo-czarna koronka&rsquo- i &lsquo-Plumosa Aurea&rsquo-. Zawsze piękne Tui z żółtym (&lsquo-Rheingold&rsquo-) i Emerald (&lsquo-Smaragd&rsquo-) igły, niebieskawy jałowca &lsquo-niebieskim dywanie&rsquo-. A gdy na koniec maja - początek czerwca kwitnące bzy, wiesz: życie jest dobre!lato
Czerwca. Kwitnienie Spirea, Orlik, Veronica, złocienia, piwonie, wiciokrzew i barberries z kolorowych liści. Ale nie ma czasu na relaks - będziemy nadal walczyć z chwastami. Chociaż, jeśli łóżka są wykonane poprawnie, to w połowie czerwca, byliny są zamknięte i nie pozostawiać chwastów szansę. Ponadto konieczne jest, aby karmić lądowania i poluzować gleby. Na szczęście ostatni muszę zrobić rzadko - początkowo zajmowała się jakości ziemi: Mam gliny na miejscu, a pod głębokiego kopania zrobiłem torfu, piasku i kompostu. Używam również ściółkę, a to pozwala mi się rozluźnić mniej. Innym ważnym punktem programu - koszenie trawnika, że od momentu, gdy ziemia jest sucha, i aż do mrozów będą musiały wziąć na kosiarce raz na 7-10 dni. Nie można nawozić, nie podseivat trawy, chwastów (większość chwasty nie tolerują częste koszenie) i nie pojone (jeśli lato nie jest zbyt suchy), ale konieczne jest kosić. Oczywiście, angielski trawnik nie wyszło, ale zielony trawnik, gdzie można bawić się dzieci, - całkowicie.Planowanie klombów, nie zapomnij, że ogród - to nie tylko kwitnące, ale także sztuki i roślin liściastych. Można grać na różnicy w tekstury, koloru, kształtu i wielkości liści gospodarza, Heuchera, Black Cohosh, Ligularia, paproci i traw ozdobnych. Dobry w zacienionych klombów Astilbe, pieczęć Salomona, tarczownica tarczowata, Astilboides i Rue, ich główną zaletą - absolutna prostota i stabilny dekoracyjne. Od czerwca do lipca w ogrodzie kwitną odmian chubushnika. Nawiasem mówiąc, do tysięcy pachnącymi białymi kwiatami radości każdego roku chubushnik trzeba okresowo odmłodzić. Środek lata - czas róż. Gdy kwitną, zapominam o wszystkich trudnościach, które są związane z opieką nad nimi, i jest gotów siedzieć godzinami, podziwiając swój ogród różany. Róż idealny odcień geranium, szałwia, kocimiętka, gospodarze, Ostróżka i krwawnika. DAYLILIES - doskonała roślina na pierwszym planie Kwiat ogród, ale lilia należy ukryć w środku więc ich po kwitnieniu zwiędłe łodygi nie psują ogólne wrażenie. W sierpniu, pierwszy odlew Echinacea, nawłoci, klas rozchodnika widocznym iz pewnością Phlox. W zależności od odmiany, zaczynają oni swoje wyniki w lipcu (&lsquo-Natasha&rsquo-) i kontynuowano aż do początku października (&lsquo-kardynał&rsquo-). Mój staw jest dekoracyjny przez cały rok - w projektowaniu linii brzegowej użyłem zimozielonych drzew i krzewów. Jasne nacisk sprężyny - nagietka i Narcissus, jest szczególnie dobrze postać dzianiny &lsquo-Flore Pleno&rsquo-. Jesienią zwykłego imprezowiczów w solisty staje Euonymus święte - jego liści jest pomalowane w odcieniach różu i fioletu.jesień
Wśród krzewów palm na jesień dam hortensja bukietowa. sortuje &lsquo-Lime Światło&rsquo- i &lsquo-Vanilla Fraise&rsquo- kwitną w połowie lipca i kwitną aż do przymrozków najbardziej. Kwiatostan stopniowo zmienia kolor z zielonego na biały światła do ciemnego różu i zasyhaya nabyć szlachetny sepia. Hortensja echo stevia fioletowy, miskant, Colchicum, spadek zawilce i helenium. W październiku, wyciąłem liści bylin liściastych, że nie robią tego na wiosnę, gdy uwaga powinna być wiecznie zielone rośliny. Jest bardzo ważne, aby oczyścić trawnik z opadłych liści - jeśli nie, będzie musiał odzyskać w następnym sezonie. Listopad - ostatni miesiąc, kiedy pojawiają się w ogrodzie. Liście mają krążył, a nastrój ustawić iglaki i krzewy z jasnym owoców: Snowberry, bez koralowy, kalina, berberysu, trzmieliny. Najważniejsza sprawa w późną jesienią - aby ukryć róże i iglastych związać ich pękania oddziału pod ciężarem śniegu.zima
Grudzień i styczeń - najlepszy czas, aby pomyśleć o nowej kompozycji ogrodowej. A w lutym, przy użyciu sztucznego oświetlenia, zaczynam siać petunii i inne rośliny jednoroczne, które będą ozdobą werandzie w lecie. I oczywiście, ja ponownie przeczytać Čapek.Wskazówki Helena Kostrova
- cebulki roślin w środku ogrodu kwiatowego, że zastąpiła je bylin objęły je po kwitnieniu. Późno odrastają hostów i DAYLILIES - doskonały wybór dla tego celu.
- Clematis Grupy zhakmana i vititsella - wspaniała para do wspinania róże na łuku. W zimie, po prostu wyciąć do poziomu gruntu, a oni absolutnie nie kolidują z róż niosek pod schronienia na zimę. Clematis Grupa nie integrifoliya wyjdzie za wzrost łuku, ale na małym obelisku będzie ozdobić ogród bujny Kwitnie od czerwca do września.
Udostępnij w sieciach społecznościowych:
Podobne
- Fiołki Korshunova - zwłaszcza odmiany
- Elena 66 !!! Wszystkiego najlepszego !!!
- Czas pierwiosnki
- I mamy śnieg, lub przedłużyć lato
- Rzodkiewki wcześnie
- Bratki
- Pierwiosnki w zdjęciach z tytułami
- Uroczy pierwiosnka
- Atrakcje w ogrodzie jesienią?
- Kwiaty doniczkowe, fuksja, streptokarpusy i gloxinia
- Czy ogrodnik potrzebne?
- Rosja Ogrody: Ogród na przedmieściach Elena Zolotareva
- Rosja Ogrody English Garden Elena Udalova
- Wskazówki Helena Zolotareva