Ciągła ogród kwitnienia Elena ognisko

Elena Kostrova - projektant krajobrazu i właściciel ogrodzie na przedmieściach południowo. Wielkość ogrodu - 6 akrów, wiek - 7 lat, a jej charakter jako kolekcjoner określa Elena walkę z projektantem. Oto jak ona opowiada o jego historii:
Sen stworzyć proste w pielęgnacji i kwitnących od marca do października, w ogrodzie nie jest podsłuch mnie przez długi czas. I został odczytany ironiczny Rok ogrodnik Karel Čapek i dowiedział się w pechowy bohater sam. Z biegiem czasu, projekt hobby ogród stał się moim zawodem.wiosna
Nie wiem, jak w swojej ojczyźnie, Republiki Czeskiej, a mamy rok ogrodnik zaczyna się w marcu. Po długiej zimie staram się szybko dostać się do ogrodu. Wczesną wiosną w Moskwie - nie najlepszy czas, ale rozgrzany polan słońce już kwitnące pierwiosnki. Ogrzewa moje serce, kiedy biorę się być przypadek - rozpraszają śnieg wcześnie w nawozie sezonu. Inne prace w ogrodzie teraz tam.
lato
Czerwca. Kwitnienie Spirea, Orlik, Veronica, złocienia, piwonie, wiciokrzew i barberries z kolorowych liści. Ale nie ma czasu na relaks - będziemy nadal walczyć z chwastami. Chociaż, jeśli łóżka są wykonane poprawnie, to w połowie czerwca, byliny są zamknięte i nie pozostawiać chwastów szansę. Ponadto konieczne jest, aby karmić lądowania i poluzować gleby. Na szczęście ostatni muszę zrobić rzadko - początkowo zajmowała się jakości ziemi: Mam gliny na miejscu, a pod głębokiego kopania zrobiłem torfu, piasku i kompostu. Używam również ściółkę, a to pozwala mi się rozluźnić mniej.

jesień
Wśród krzewów palm na jesień dam hortensja bukietowa. sortuje &lsquo-Lime Światło&rsquo- i &lsquo-Vanilla Fraise&rsquo- kwitną w połowie lipca i kwitną aż do przymrozków najbardziej. Kwiatostan stopniowo zmienia kolor z zielonego na biały światła do ciemnego różu i zasyhaya nabyć szlachetny sepia. Hortensja echo stevia fioletowy, miskant, Colchicum, spadek zawilce i helenium.
zima
Grudzień i styczeń - najlepszy czas, aby pomyśleć o nowej kompozycji ogrodowej. A w lutym, przy użyciu sztucznego oświetlenia, zaczynam siać petunii i inne rośliny jednoroczne, które będą ozdobą werandzie w lecie. I oczywiście, ja ponownie przeczytać Čapek.Wskazówki Helena Kostrova
- cebulki roślin w środku ogrodu kwiatowego, że zastąpiła je bylin objęły je po kwitnieniu. Późno odrastają hostów i DAYLILIES - doskonały wybór dla tego celu.
- Clematis Grupy zhakmana i vititsella - wspaniała para do wspinania róże na łuku. W zimie, po prostu wyciąć do poziomu gruntu, a oni absolutnie nie kolidują z róż niosek pod schronienia na zimę. Clematis Grupa nie integrifoliya wyjdzie za wzrost łuku, ale na małym obelisku będzie ozdobić ogród bujny Kwitnie od czerwca do września.
Udostępnij w sieciach społecznościowych:
Podobne
Fiołki Korshunova - zwłaszcza odmiany
Elena 66 !!! Wszystkiego najlepszego !!!
Czas pierwiosnki
I mamy śnieg, lub przedłużyć lato
Rzodkiewki wcześnie
Bratki
Pierwiosnki w zdjęciach z tytułami
Uroczy pierwiosnka
Atrakcje w ogrodzie jesienią?
Kwiaty doniczkowe, fuksja, streptokarpusy i gloxinia
Czy ogrodnik potrzebne?
Rosja Ogrody: Ogród na przedmieściach Elena Zolotareva
Rosja Ogrody English Garden Elena Udalova
Wskazówki Helena Zolotareva