Deutz: Opis Flower Pielęgnacja Deutz, powielanie

Deutz -. Krzew do 1,5-2 m Liście są podłużne, jajowate, po obu stronach nudny-zielone. Kwiatostan - bardzo wąski wdzięku wyprostowany szczotki, składa się z podwójnym kwiaty o średnicy 1,5 cm, różowego na zewnątrz i białych wewnątrz. Kwitnie w czerwcu i lipcu są bardzo bogate, piękne i długotrwałe.
Żylistek rośnie dobrze w chronionych miejscach w żyznej oświetlonych obszarach, ale nie w słońcu. Pozytywnie reaguje na płynny nawóz, który kończy się w połowie lipca (inaczej opóźniony wzrost roślin, które będą miały wpływ na zimowania).
Pielęgnacja Deutz
Po liczne pędów kwiatowych usuwa się nieaktualne do podstawy lub pierwszego mocnych gałęzi bocznych. W ostre zimy bez Hilling ziemi i przykryć liśćmi lub prigibaniya wylądować i schronienie śnieg mocno matowego, czasami na szyi korzeniowej.
Po mróz zaczyna kwitnąć tylko w ciągu 2-3 lat, ponieważ pąki kwiatowe są układane na długoterminową drewna.
Deutz Rozmnażanie: Rozmnażanie Deutz sadzonki zielne, co daje wysoki procent ukorzenienia. rosnąć 3-5 lat w hodowli.
Zastosowanie w ogrodzie: jest on stosowany w pojedynczych i grupowych nasadzeń w nestriguschihsya ogrodzeń, drewno do podbijania grup.
Ogród jest dobra, jeśli jest ona rośnie i pachnące krzewy kwitnące. Przekonany o tym, osiadł w ogrodzie forsycja, aktynowców kwaśnica, hortensja (dwa rodzaje) jaśmin (dwa rodzaje) wiciokrzew, Kalina, piwne kulturowe.
W październiku 2002 roku, w jednym z wyspecjalizowanych sklepach Moskwy kupił Deutz, jednak w tym samym wieku. Posadziłem go w otwartym terenie. Do mojego nieszczęścia, w listopadzie przymrozki hit, a ziemia - nagi lub śniegu. Nie jestem twoim Deutz izolowane, choć już wiedział - rośliny ciepłolubne.
Jaka była radość, gdy zobaczyłem, że przetrwały zimę (to co to jest - sadzonki z zamkniętym systemem korzeniowym). I przeszczepione go na wiosnę w bardziej wygodne miejsce. Dorastała, dał nowe pędy, a rok później przyszedł pierwszy singiel kwiaty - elegancki, prawie białe, z lekkim rozovinkoy.
Jesienią, aby nie powtarzać błędów z przeszłości, przykucnął z córką oddziałów kus tarnichka do ziemi, umieścić je w pozycji poziomej, dając kawałki cegły i podniósł nad nimi wiele ciętych gałęzi maliny. Byliśmy ostrożny: w styczniu i lutym tego roku osiągnął znamię -35 stopni w niektórych nocy termometru.
Wiosna pokrywa usunięta, prostuje gałęzie. Deutz przezimował dobrze i nie było jasne zielone liście, a następnie znalazłem dużo pąków kwiatowych. W połowie czerwca pierwszy blossomed bukiet (tylko kilka) nadzwyczajne, nieziemski piękności. Potem, coraz więcej kwiatów dosłownie przyklejone do każdej gałęzi. Kwitnienie trwa około miesiąca. Brak szkodniki w buszu nie zauważył. I często podlewane. Karmie dziewanny (2-3 razy).
Piękno, elegancja, obfitość kwiatów Deutz można porównać tylko z Jasmine. Jedna wada - brak zapachu.
Deutz - orientalne piękno, sadzenie i pielęgnacja
Deutz Amur
Deutz wspaniały
Deutz Vilmorin
Deutz Wilson
Deutz elegancki
Lemoine Żylistek
Deutz szorstki
Deutz fioletowy
Deutz
Deutz Amur
Deutz elegancki