Fonte lyuchente - miłośnicy sen ogrodowe
Wiele razy pytając mnie, co jest sekretem urody mojego ogrodu. Odpowiedziałem, że ten ogród odzwierciedla moje życie, z jego radościami i smutkami, miłości i separacji. Ekscytująca atmosfera ogrodzie pojawiła ze względu na fakt, że wszystkie uczucia, myśli i wątpliwości moje pozostanie tutaj. Prawdopodobnie było to miejsce koncentracji wszystkich moich zmysłów, miejsce, gdzie moje życie znajduje odzwierciedlenie.
Paolo Peyron
Położony na zboczu Fiesole Fonte Lyuchente ogród został stworzony przez Paolo Peyron. Przez całe swoje życie zaprojektował, przerobione, przebudowany i urządzony go z pasją i entuzjazmem największą uwagą.
Angelo Peyron kupił willę w 1914 roku i zatrudnił architekta Hugo Dzhovannotstsi (1876-1957) na odbudowę budynku, zgodnie z modnym stylu eklektycznym while.
Paolo Peyron odziedziczyła majątek w 1919 roku i zaczął żyć tu na stałe w 1934 roku, rozpoczął pracę nad stworzeniem ogrodu, który od tamtej pory stale prowadzonej niemal bez przerwy.
Zniszczenie zebrane w czasie II wojny światowej, wymagała przebudowy, a prace prowadzono intensywnie, były włoski ogród, tarasy, schody i obszar muzyki poświęconej Riccardo Muti, z Belwederu na łóżkach jezioro przyciętych bukszpanu, staw, las, zdobione elementy klasycznej architektury ogrodowej i kilka posągi sprowadzone z Veneto (około 80, umieszcza się je w ogrodzie i lesie).
Fonte Lyuchente głównym składnikiem jest woda. Istnieje 29 fontanny zbudowane z elementów o różnym pochodzeniu. tarasy ogrodowe dół półkę wzdłuż idealnych podłużnych alejek, pokryte wysokimi cyprysami tak, że z widokiem na miasto, które mogą być postrzegane jako jeśli patrząc na to przez teleskop (Paolo Peyron powiedział, że stworzył scenę, w której miasto służy jako tło).
Po wschodniej stronie osiedla znajduje się staw, który wygląda na stronę poświęconą muzyce. Zaleca się, aby odwiedzić willę na wiosnę, aby zobaczyć kwitnienie glicynia chińska, gdy tarasy ścienne w pierwszym ogrodzie świeci pięknym kolorze indygo.
- Nowe życie starej ogrodzie
- Ogród własnymi rękami (z własnego doświadczenia
- Planowanie krajobrazu ogród w stylu
- Poczucie radości i piękno życia
- Dziewczyny, jestem w szoku !!!
- Moja dusza nie mogła tego znieść! nasienie
- Moja radość
- Moje kwiaty
- Moje kwiaty po przeprowadzce
- Ja i moje dusze slice of
- Dam ci życie!
- Meed