Luksusowy krajobrazu nowoczesny Sewilla

Wideo: Mediolan wykazały, że aby być modnym w nadchodzącym wiosnę
Począwszy zwiedzanie nowoczesnej części tej pięknej i różnorodnej floty Sewilli z los Printsipes, Chcę przedstawić Wam nas wykonaniem wrażenie La Encarnacion. Ostatnio, w kwietniu 2011 roku, jest otwarcie wspaniałej struktury Metropol Parasol (Metropol Parasol) przez niemieckiego architekta Jürgen Mayer-Hermann. Sama w sobie, to konstrukcja wykonana z drewna (czyli z fińskiej brzozy) w postaci związków w jednym koronki sześć gigantyczne grzyby (ze względu na to, co miejscowi nazwali go Las Setas de la Encarnació-n «setas» w tłumaczeniu z hiszpańskiego. „Grzyby”) wpływa na ogromne rozmiary i w tym samym czasie i łatwość ażurowa. I w przeciwieństwie do tradycyjnych hiszpańskich okolicznych budynków wygląda nierealne, jak na ziemię z obcego statku kosmicznego.

Metropol Parasol w Sewilli
Wideo: Apartamenty w Turcji, Antalya. Przegląd wideo z nowoczesnym kompleksie apartamentów
Ciekawą historię projektu i budowy Parasol Metropol. Fakt, że na placu La Encarnación z XIX wieku znajdowała się na rynku budowlanym, który stopniowo zbutwiałe i został częściowo rozebrany. W trakcie przebudowy miejskiego zdecydowaliśmy się na budowę nowego budynku z podziemnym parkingiem. Jednak w trakcie prac budowlanych, kosztuje w tym czasie już 14 mln. Euro, ruiny rzymskie epok andaluzyjskim i stwierdzono, po którym konstrukcja musiała zostać zamrożone. Władze miasta ogłosiły międzynarodowy konkurs na zaprojektowanie powierzchni budynku. zwycięzca Project- zaprojektowana przez niemieckiego architekta Jürgen Mayer-Hermann w 2004 roku, o czym świadczy ekspertów, inspirować łuki katedry Sewilla i ogromny baldachim drzew figowych w przyległym parku Plaza de Cristo de Burgos. Początkowo projekt ma orientacyjny budżet w wysokości 50 mln. Euro, ale ostatecznie kosztować miasto dwa razy tyle. O wielkości 150 metrów przez 70 Metropol Parasol może uważać się za największy drewniany budynek na świecie, przyciągając tysiące turystów do Sewilli z całego świata.

Konstrukcja składa się z czterech poziomów. Na najniższym poziomie (zero) jest Antiquarium muzeum, gdzie odzyskanie szczątków okresów rzymskich i mauretańskich nie są dostępne dla publiczności. Na pierwszym poziomie znajduje się na rynku, a na dachu sooruzheniya- publicznym placu, gdzie odbywają się różne imprezy kulturalne. 2 i 3 stopnie w cieniu drewnianych ażurowych konstrukcji posiada taras dla reszty mieszkańców miasta i restauracji, która oferuje piękny widok na miasto.

la Encarnación
Obszar Ekologiczny organicznie łączy się z podstawową ideą Bionic projektu. Drzewa, krzewy i rośliny kwiatowe są sadzone na podniesione łóżka zaokrąglone, powtarzając swój kształt zarysu olbrzymim parasolem. Tu rosną inspirowane architekt ogromne zakłady gumowe i pomarańczowe drzewa są pełne owoców, które można uznać za charakterystyczne dla Sewilli, wyściełane dno kaskady russelia equisetiformis (russelia equisetiformis) pochodzi z Meksyku.

equisetiformis russelia (russelia equisetiformis)
Wideo: nowoczesnych środków ochrony od winogron Eski
Russell wskazuje na bardzo cienkie, silnie rozgałęzione łodygi, tworząc przez to zaokrągloną lub kaskady krzewów do 1 m średnicy, kwitnące prawie ciągły szkarłatne rurowe kwiatów. Mamy Roussel można znaleźć w kulturze pokojowej. Pomimo faktu, że w kalendarzu w grudniu, łóżka nadal kwitną znajomy lantanu i cyclamens. Do podlewania roślin w posiadaniu systemu nawadniania.

Tutaj, po raz pierwszy miałem szczęście zobaczyć jeden z najpiękniejszych drzew, który stał się symbolem Kuby - kubański Roystouneyu (Roystonea regia), który otrzymał swoją nazwę na cześć Roy kamień (1836/05), amerykański inżynier wojskowy. Ta palma jest powszechne w Meksyku, na Florydzie iw części Ameryki Południowej i Karaibów, ma gładką szarą wysokość pnia 20-30 m, bardzo piękne, puszyste pierzaste liście, aż do 4 m długości, mogą rosnąć tylko w ciepłym klimacie, gdzie temperatura nie spadnie poniżej -2 ° C

Roystouna kubański (Roystonea regia) w rejonie La Encarnación
Pojemniki i tarasu restauracji porośnięty krzakami luksusowych z dużymi liśćmi - Royal Strelicja (Strelicja królewska), którego użyliśmy, aby zobaczyć więcej często w bukietów i kompozycji kwiatowych.

Wideo: Dzierżyński. Ugreshskaya 30
Wygląda świetnie kaskady dihondry (Dichondra), pochodzący z Kalifornii, który jest czasem określane jako rośliny i wodospad. Największą popularnością wśród ogrodników nabyte dihondra pełzające (Dichondra repens) z zielonym liści (Emerald Waterfall) i dihondra srebra (D. srebrzysta).

Kaskady dihondry (Dichondra) na tarasie
Pożegnanie pięknej Sewilli, chcę jeszcze raz i jeszcze raz, aby pamiętać jej piękny teren, dał mi radość po raz pierwszy zobaczyć oczy zwierząt z parapecie jako duży luksusowy gatunków drzew tylko na zdjęciu. Jak chciałem zobaczyć kwitnienie Jacaranda mimozolistnuyu (jakaranda mimozolistna), który jest często nazywany „niebieski cud”! I miałem szczęście - na ulice rozkwitły niebieski pędzel, choć nie obfity, jak na wiosnę, ale nie mniej piękne dla mnie.

Jacaranda (mimosifolia Jacaranda) na ulicach Sewilli
Pamiętaj jej zacieniony zamykający przechodniów z pergolami słonecznych i łuki, wspaniałe parki i aleje.

Dziękuję piękną Sevilla! Mam nadzieję wrócić i wędrować na swoich niezbadanych zakątkach.

Obszar w Sewilli
Parasol
Odmian pomarańczy
Rosnące Nigella sobie wzajemnie
Susak parasol
Susak parasol
Sciadopitys japoński parasol fir
Sciadopitys lub japoński parasol jodła
Obchodzi Agapanthus parasol
Tsiperus (parasol roślina
Najbardziej nietypowe pomysły na łóżkach ogrodowych
Nowoczesne fontanny Hiszpania