Rododendron królestwo w japońskim ogrodzie
Ostatnio widoczny materiał, „Japanese Garden Park LOC” Ayvazovskoe „(Krym),” Ja nie specjalnie pokazano bardziej szczegółowo dna. Faktem jest, że u podstaw tego kompleksu jest wiecznie zielone ogrody góra „rododendron królestwo”, który w maju ubiegłego roku, byłem urzeczony pięknem jej kwitnienia (patrz post "Wbrew temu przekonaniu„). Widząc tak imponującą świetności zakładów, spędziłem cały rok czeka na moment, kiedy znów wpaść w raju rododendronów. W dniu 14 maja tego roku byliśmy ponownie wśród urzekające rozkwitu „krzewów róż.”W ciągu ostatniego roku, stały się one bardziej dostosowane (dostosowany) na południu warunkach przybrzeżnych, „zaufanie” do ludzi, którzy się nimi opiekują, reaguje na podlewanie, nawożenie, różne zabiegi przed chorobami i szkodnikami oraz wdzięczności wyrósł jeszcze bardziej luksusowe.
Nie patrzeć na wiszące etykiet każde posadzone odmiany, ale po prostu bardzo zadowoleni z tego „nieziemskie piękno” na ziemi. A dzisiaj chcę pokazać piękno nadrukiem aparatu, wy - użytkownicy serwisu 7 domków.
Wideo: Hillwood Ogród Japoński Filozofii i amerykańską praktyczność
Wideo: 2016 Conference. "Inwazja królestwa", Ussuriisk
Co ciekawe, nie jest pojęcie „mocny miodu”, co wiąże się z kwitnących rododendronów. Znany fakt historyczny, dowódca Ksenofont opisane, że w 401 roku pne podczas kampanii greckiej, żołnierze, po jedzeniu, czy raczej pijany miód prosto z pasiek pokrzywka grzebieniowe górskich Kolchidy „leżał nieprzytomny.” Ale nikt nie umarł, a po 3-4 dni „ożył” były wesoły i zdrowy. Ich dobra żołnierze wymagane na pszczoły i kwitnienia rododendronów jak najpierw zbierają nektar i odurzający „uzdrowienie” jest „krzewów róży.
rododendron kultura była znana w starożytnych Indiach i Japonii, ale w Europie zostały one wniesione dopiero w połowie XVIII wieku.
Rododendrony ciepłolubne wiecznie poza południowym ogrodnictwie rosną w pomieszczeniach. Na wybrzeżu Morza Czarnego, regionie Krasnodar, spędzają zimę bez dachu nad głową.
Ze względu na wapiennych glebach na południowym wybrzeżu Krymu rododendronów nie są częstymi gośćmi na naszych parkach. Ale chęć posiadania, rozwijać i cieszyć się ich pięknem jest tak silna w niektórych właścicieli prywatnych willi, nawet złożoności sadzenia i pielęgnacji nie zatrzymują.
W tym przypadku widzimy nie tylko pragnienie autora projektu, ale również właściwe wcielenie wydawało się być „niemożliwe pomysł.”
Jeśli kiedykolwiek będzie od połowy maja na południowym wybrzeżu Krymu, należy odwiedzić Partenite jego wspaniałym parku LOK „Ayvazovskoe”, aby zobaczyć piękno rododendron kwitnienia.
- W sferze mchów
- Sprzeczne z przekonaniem
- Wystawa tulipanów w Nikitsky Botanical Garden, 2015 - „feeria barw, uczuć i…
- Rhododendrons wsadowy Grupa
- Kompozycje różaneczników
- Odmian rododendronów: jak wybrać
- Zimowania rododendron
- Choroby i szkodniki Rhododendron
- Jesion europejski „Alt”
- Pahisandra koniuszka „zielony dywan”
- Pielęgnacja i uprawa rododendronów
- Trzy szkodników drzewo pieniądze
- Kwitnienie na przekór zimie
- The Roses wystawowe ogrodu botanicznego Nikitsky
- Opowieści starych żon dla mojej wnuczki
- „Ogrody Rosji” otwiera nowy sezon!
- „Róże konfederacja” ponownie podbić Amerykę
- Nikitsky Ogród Botaniczny wybrany kwiat Królowa „Chryzantema Ball”
- Garden City nie jest utopią
- Permu będzie „parada planet” i „rocznika ogród”
- Ponad 170 rzadkich i zagrożonych gatunków roślin „przeniesiony” w Ogrodzie…