Spontaniczne viol eksperyment
Wideo: Eksperyment z kolorami foamirana Co stanie się z kwiatu foamirana gdyby zmyć
Dzisiaj dość niespodziewanie rozpoczął eksperyment z viol :) Wszystko zaczęło się od tego, że w kwietnik przed domem, gdzie śnieg poszedł całkowicie ujrzałem prowokacyjne i żywe zielenie.Wideo: Część odlewów przynęty. Eksperymentowania przynęty kolory krzemowych
Pod śniegiem, poszli w rozkwicie, a tu, jak widać, to nie boli je :) Nie zniszczony rentowności zakładu ani odwilży grudnia lub po ich mrozy styczniu. Ani śnieg, ani lód nie stać się przeszkodą, a cieplejszy - soczyste młode liście zostały sporządzone na światło.
Natychmiast błysnęła myśl: trzeba próbować do gniazd korzeniowych, w połączeniu z długo pełzających pędach. Muszę powiedzieć, że z powodzeniem hodowane na wiosnę Fiołek warstw, prisypaya pędy ziemi, a następnie oddzielenie zakorzenione rozet od rośliny macierzystej. Ale o to, aby oddzielić je przed zakorzenienia nigdy nie próbował.
Ale co tracimy, a dlaczego nie spróbować? :) Said - zrobione. Wyrwane kilka potężnych placówek przyniósł do domu:
pojemniki przygotowane do sadzenia (kubki z jogurtu z otworami dna) i napełnia je gotowe mieszanki gleby, jak zawsze hojnie dodanie hydrożelu przygotował i wystawił sadzonek. Zbita gleba, dobrze podlewane
Wideo: Galileo. Eksperyment. mieszania kolorów
Następnie zbudowano mini-siedlisko, pokryte pomieścić jasne plastikowe kubki i umieścić je na półce pod fitolamp:
Wieczór wygląd: całkowicie rozmrożone liście są radosny, świeży i Kripen'ka :) Co sądzisz zajmie root? Może ktoś próbował rozprzestrzeniać na altówce tak? I spędzić w domu jakieś eksperymenty z roślinami? :)
- Eksperyment zakończył się sukcesem!
- Eksperyment z pomidorami jest w pełnym rozkwicie!
- Impatiens z nasion - eksperyment trwa
- Ficus Benjamin dunetti z nasion, które się dzisiaj
- Bawełna jest mój nowy eksperyment
- Prawie bez nadzoru szkarłat?
- Rośnie kaktus!
- Jak przedłużyć viol kwitnienia
- Zima - zagadnienia czasu, wiosna - czas, aby odpowiedzieć
- Eksperyment ziemniaczana
- Uprawa sadzonka: Eksperyment Tydzień 1
- Sałata zimę w otwartym polu
- Ogród warzywny na balkonie
- Begonia w otwartym polu