Heliotrop
Wideo: Heliotrope uprawy sadzonek i opieki
Od dzieciństwa uwielbiam zapach wanilii. Może dlatego, że wolę heliotrop, tryska słodki aromat. Heliotrope mogą być uprawiane w ogrodzie iw domu. W dużym pojemniku, umieścić go na tarasie, w doniczkach - na parapety. Wśród różnych odmian bzu wybranego VILMORIN różnorodność i jasny fioletowy Marine, który również dekoracyjne i liści - to ciemny purpurowy odcień. Moje rośliny - kompaktowy wysokość 40-50 cm krzewy - kwitną od czerwca do jesieni mrozy. Oni potrzebują dobrego oświetlenia, starannego podlewania i nawożenia. Zauważyłem, że gdy nawożenie azotem roślin produkuje więcej liści niż kwiaty, nawozić to przede wszystkim popiół fermentowany ekstrakt pokrzywy lub drewna.Heliotrop najpierw hodowane z nasion, które wysiewa się w doniczkach vpoetomu początku marca. Przed zimnie oni stoi na oknie południowym. A ostatnio próbowałem zapisać ługu macierzystego i rozmnażać roślinę wegetatywnie. W październiku ubiegłego roku, jeden krzew grudka ziemi przeszczepione do małego garnka, woda jest, do końca grudnia odbyło się trzy-litrowy słoik. Wraz z nadejściem mrozu krzewu wyciąć i przeniósł się do szafy, gdzie temperatura zimą wynosiła + 3-5 stopni.
Wideo: Heliotrop peruwiański lub treelike kryty ogród
Na początku marca, heliotrop umieścić na parapecie okna od strony południowej, zaczęło lać, a gdy zaczął się rozwijać, sbryznula roztworu Alpin. Gdy tylko roślina rosła, łamie się i podjąć sadzonek korzeniowych. Wszystko!
Udostępnij w sieciach społecznościowych:
Podobne
- Heliotrope: opis, powielanie, wykorzystywanie, pielęgnacja, zdjęcia
- Heliotrop Hybrid - piękne kwitnienia roślin
- Heliotrop
- Heliotrop
- Heliotrop
- Heliotrop, wanilia pachnące
- Heliotrop Hybrid
- Rosnące heliotrop
- Heliotrop morska bryza
- Peruwiański heliotrop (heliotrop peruvianum