EPIPREMNUM złoty
Video: Rośliny, które ochischayuschschayu powietrza na kwartyle i biurze
Został przywieziony z Kuby do nas trafić, zrobił długą drogę! Uparty mały kiełek - pojedynczy kawałek liścia z łodygą i długich korzeniach, który udało się rozwijać w długich dniach podróży w starpomovskoy pokładowego. W ciągu 30 lat, że ta winorośl osiedlili się w naszym domu, okazało się luksusowym, potężny zakład, który dał pokolenie dzieci. Wszystkie nasze winorośli kuchnia plecione. Pod sufitem EPIPREMNUM wiatrów, aw rogu, nad kuchenką, przez wiele lat żył woskowej bluszcz. Z daleka wszystko razem przypomina obszar dżungli.
Po raz pierwszy byliśmy naprawdę martwi - czy kubański wspinacz chwycić? I pogrzebał przez góry literatury, poszukiwanie przynajmniej imię tego wspaniałego zakładu, nieznanym do wszystkich moich znajomych. Okazało się, że to było najprawdopodobniej Syngonium. Ale nie jak dbać o niego lub, że kocha, nadal nie wiem. Cała nasza rodzina przechodziła, aby znaleźć raz na żółtym plamistość liści. Tylko nie zrobić, aby uratować fabrykę z nich! I paszy, a przeszczepione, a nawet spryskane! Ale nic nie pomogło, plamy tylko stać się większy i jaśniejszy. Widząc, że nie koliduje z zakładu bezpiecznie rozwijać my opuściliśmy wszystko tak jak jest. Znacznie później dowiedziałem się, że te miejsca są czysto dekoracyjny charakter, a ich pojawienie się na Przeciwnie, sugeruje, że rośliny - jest dobra. Teraz, roślina ta jest nazywana EPIPREMNUM.
Aby uzyskać sadzonki do rozmnażania winorośli akkruatno pokroić na kawałki tak, że było kilka liści. Dolne liście zostały usunięte i sadzonki umieszcza się w wodzie. Nawiasem mówiąc, aby mogli stać przez długi czas, jako mały pęczek zielonych. Doświadczenie wykazało, że najlepszym sadzonek ukorennyayutsya z kilkoma liśćmi. Ani wspinacz nie trwało długo.
Najczęściej sadzonki sadzone bezpośrednio w ziemi, gdzie są one doskonale zakorzenione. Gdy nie było nieporozumień - moja matka nie mogła zrozumieć, gdzie istnieje rosnące liście i łodygi posadzonych do góry nogami! Ku naszemu zaskoczeniu roślina z godnością wyszedł z tej sytuacji - na szczycie korzeniami w głąb ziemi, a wkrótce pojawił się idealnie zdrowy, mocny zalążek.
- EPIPREMNUM i EPIPREMNUM - opis i pielęgnacja
- EPIPREMNUM jak dbać
- EPIPREMNUM lub EPIPREMNUM
- EPIPREMNUM
- EPIPREMNUM, kto by pomyślał, że rośnie tak!
- Moja vredinki!
- EPIPREMNUM
- EPIPREMNUM nowicjusz na moim parapecie
- Hoya kwitnie 7 sekretów kwitnienia Hoya
- Debiut
- EPIPREMNUM: jak zorganizować opiekę w domu?
- EPIPREMNUM
- Nic nadzwyczajnego EPIPREMNUM
- EPIPREMNUM krzak
- EPIPREMNUM
- Bezpretensjonalny EPIPREMNUM
- Liana nazywa EPIPREMNUM złoty
- EPIPREMNUM lub Golden Lotus
- Poszedłem na chleb zakupionych begonia!
- EPIPREMNUM
- EPIPREMNUM - zakład, że nie można zabić