Difenbachia wiecznie piękno na zdjęciach
Jeśli widzieliście przynajmniej raz Difenbachia na zdjęcie, nie można, nie zgadzają się na ile to niezwykły piękny kwiat. Jeśli rosną Difenbachia i masz kwitnie, to jesteś bardzo szczęśliwy. Ponieważ nie wszystkie udało się go zobaczyć.
Jak rosną Difenbachia
Bardzo często, jeśli rosną Difenbachia, można zmierzyć się z faktem, że jej liście żółkną i znikają, a sama roślina może zostać utracone jest bardzo frustrujące, kiedy twoja praca jest po prostu być wydane na marne
Co jest powodem, że roślina umiera na twoich oczach. Powodem może być w następnym, zakupiony zakład w sklepie, a tam rosły i były zielone doskonale i dom znika. Ci przekarmione go, a być może nadszedł czas, aby przeszczepić go do innego garnka. Albo to obficie podlewane i zalane korzenie, zaczęły gnić nie jest wystarczająco dużo światła, lub odwrotnie zbyt dużo. Wszystko to jest powodem, że roślina czuje się bardzo źle i umrzeć na twoich oczach.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze Difenbachia
- były zielone liście, bez widocznych uszkodzeń i żółtymi plamami
- zwracać uwagę na miejsce, gdzie znajduje się kwiat, a co nie jest oświetlenie w sklepie
- zapytać sprzedawcę, jak często podlewać go
- jak długo utrzymywane nawożenie i ewentualnie kupić nawóz dla jego
- w tym samym sklepie i odebrać ziemi większy rozmiar puli do przesadzania
Dbać o kwiaty już w chwili zakupu, a nie tracić pieniędzy. Zawsze można porównać jak wygląda dobrze rosnące Difenbachia na zdjęcie i ustalić, co roślina nie ma, i to, co jest problem, że nie chce rosnąć.
Szczerze mówiąc, widziałem wiele razy, jak w znanym zniknął tę roślinę, niektóre pomogłem go uratować, a niektóre nie były w stanie pomóc. Więc teraz ja polecam sprawdzić swoją roślinę, a jeśli zdiagnozowano mu pomoc w nagłych wypadkach jest potrzebne, czy nie. Dbać o swoje rośliny i piękno ich kwiatów ogrzeje swoją duszę.
- Kwiat Difenbachia i pielęgnacja
- Moja Difenbachia
- Trujący Difenbachia
- Difenbachia Bush i pielęgnacja
- Jak zepsuć moje liści Difenbachia
- Przesadzanie roślin Difenbachia
- Difenbachia
- Moi Difenbachia kwiaty !!!!!
- Difenbachia kwiat
- Difenbachia - piękności z niezwykłych liściach
- Mój piękny Difenbachia!
- Zrozumieć Difenbachia