Co się stało z róż?
Film: Dom z lilii. Seria 24. Dom z lilii. Odcinek 24
Ponad 100 róż cierpieć. Poskręcane liście, pąki, zamiast - edukacja frotte. Pomóc zaoszczędzić! Receptura - natychmiast „przeciwko wszystkim lilie chorobowych.”
Wideo: lipiec- kwitnące lilie. Co się stało po burzy z Ostróżka
Może to nicień? To w rzeczywistości dzieje, a korzenia i łodygi ... Albo - grzyb lub choroba bakteryjna?
W tym konkretnym przypadku, bym zrobił tak. byłby wykopane rośliny rozbić łodygach i upewnić się, że spalone. Cebulki moczenia w roztworze „piperazyno adypinianu” (1 tabletka na 1 litr wody) leku w czasie 1 godziny.
Następnie - w roztworze fitosporin (2 g na 1 litr) w ciągu 2 godzin. Po tych wydarzeniach, pacjenci lilie powinny być sadzone w oddzielnym miejscu do kwarantanny, a podczas sadzenia w gruncie dodać bazudin.
Film: Dom z lilii. Seria 17. Dom z lilii. Odcinek 17
Rezultatem będzie widać, niestety, dopiero w przyszłym roku. Widocznie, poważna choroba róż, ponieważ przetwarzanie pozostawia tylko mało prawdopodobne, aby pomóc.
Wykopano uszkodzone okazy zbadał je. Nie znaleziono żadnych szkodników. Żarówki bez plam i zgnilizny, ale niektóre są bardzo luźne. Traktuję je w „Maxim” leku, a następnie - w Appin. Przeniesione do kwarantanny. Gleba zapłodnione popiołem superfosfatem i infuzji dziewanny.
Wideo: Let Them Talk - Nadzieja umiera ostatnia. Uwalnianie 09/28/2016
Skręcenie pozostawia lilie często powoduje utratę mszyce (od jej dobrej pomocy jakichkolwiek leków przeciwko stonka ziemniaczana). Jednak w przypadku wykrycia szkodnika - jest prawdopodobne, że jakiś rodzaj infekcji wirusowej. Aby nie ryzykować rosnących w pobliżu roślin kwiatowych, chore rośliny lepiej kopać i niszczyć.
- Lilie reprodukcja
- „Jestem lilii okno”
- Podziwiamy liliom domu doliny
- Biała lilia
- Co my lilie!
- Jak sadzić lilie na wiosnę
- Lilie - ozdobą każdego ogrodu
- Lily w moim podwórku
- Lilie sadzarki
- Rozmnażanie lilie The żarówkę
- Lilie reprodukcja
- Regal królewski lilia