Kwitnienie gardenia
Od dawna marzyłem o gardenii ... czytaj dużo o nim, podziwiając obrazy, i wreszcie pojawiła się w mojej kolekcji!
Wideo: 07:00 kwitnienia Gardenia
Na wczesnym kwitnieniu, nie spodziewałem się, więc byłem mile zaskoczony pojawieniem się pąków. Stało się to około połowy września. Wrzesień - to okres, kiedy światło dzienne na szybko zanika, więc moje wątpliwości co do pełnego rozkwitu przechylić szalę na której różowe marzenia.
Ale, ku mojemu zaskoczeniu, pąki są nie spadła i stał się powoli (prawie jeden i pół miesiąca!) Wypełnij i stają się większe. W przeciwieństwie do długiego procesu początkujący, ujawnienie zarodku podjęło tylko kilka godzin. Kwiat kwitnąć tuż przed oczami, a ja chciałem uchwycić wszystkie szczegóły kwitnienia.
Niestety, mój aparat nie przeznaczony do makrofotografii, więc musiałem uciekać się przy użyciu szkła powiększającego. Tak, tak ... zwykłe szkło powiększające, które kładę obiektywu w momencie fotografowania. Jako podświetlenie używane fitolamp i służył jako Encyklopedii tle ...
Mój Boże! Trzeba było widzieć szybkość otwierania kwiatów! Proszę sobie wyobrazić: to wskazuje obiektyw w jednym kącie i gardenii w tej chwili rozwija nową kartę! Po prostu musiał stale kliknij, aby uchwycić wszystkie chwile tej niesamowitej transformacji.
I zapach! Nie mogę wyrazić słowami cały bukiet i niuanse tego zapachu! Właśnie pochowany w kwiat i wdychane, oddycha, oddycha ...
Szkoda, oczywiście, że gardenia kwiat trzeba czekać tak długo, a życie kwiat jest bardzo krótki. Pięć dni ...
Jeśli przynajmniej raz zobaczyć gardenia kwitnienie, przypomniała sobie do was, jako jeden z najbardziej ekscytujących i piękne kwiaty, które zostało utworzone na łonie natury ziemi!
23.11.2004
© HomeFlowers.ru. Wszelkie prawa zastrzeżone. Przedruk i wszelkie zmiany tego materiału bez uprzedniej pisemnej zgody ze strony zakazane!
- Gardenia pokój w domu opieki
- Moje ulubione kwiaty - Gardenia Plaza urok
- Gardenia kwiat - cud kryty
- Tak różne i piękne peperomiya
- Mite przed i po
- Mój kaktus las
- Pierwszy rozkwit mojego pierwszego storczyka
- Ładować na parapecie
- Białego anturium, jak ktokolwiek mógł się oprzeć? poprawny sposób
- Kapryśny gardenia
- Gardenia może rosnąć z nasion?
- Zatsvol Hymenocallis!