Moje pierwsze doświadczenie z tworzenia rzeźb wykonanych z betonu (klasy mistrzowskiej
Jako twórcze osoby, nie mogłem pomóc, ale spróbować swoich sił w tym rzemiośle.Mieszkam na wsi z niedawno - trzy lata. Entuzjazm i fanatyzm zaczął tworzyć swój wymarzony ogród ,, ,,)))
Kopanie ziemi, sadzenie, pielenie, czeka na nowych pąków, kwiatów i radości, oczywiście, pierwsze rozczarowanie i gorycz utraty ,, ,, zwierzaki. A następnie długie zimowe dni i tęsknoty za latem.
Ale w zimie ma swoje zalety - marzenia, nowe pomysły i plany. Kiedy zobaczyłem raz w przestrzeniach rzeźb ogrodowych Internet i rzemiosła wykonane z betonu, natychmiast zapaliła z tego pomysłu. Modelowanie aktywności betona- raczej pracochłonne i nie szybki. W lecie, nie mogłem znaleźć czas na nowe hobby, i tak się złożyło, że produkowane swój pierwszy produkt zaczęłam zimie w piwnicy jego domu.
Zacząłem kilku zadań na raz. Dwa z moich pierwszych prac Chcę pokazać tutaj)
Zatem płaska ryba betonu ze szklanych mozaik. Malowane przy użyciu puszek aerozolowych farbą akrylową.
Wewnątrz ryby, w rejonie górnej płetwy, na siłę, jest tam mały kawałek metalowej siatki. Ponadto, nie ma plastikowy korek z butelki. Gdy ryba jest całkowicie sucha - korek otworu i okazało, na którym może być zawieszony na każdej powierzchni.
Co chcę powiedzieć o produkcji. Cement, oczywiście, trzeba wybierać najwyższej jakości. Ugniatanie standard - trzy części piasku, jeden cement. Masę dodać nieco PVAc i szklankę wody. Płynny beton szkło nie tylko na potrzebę dodatkowej siły, ale daje również plastyczność na łatwość formowania.
Oto kolejna ryba. Dla ram Wziąłem zwykły dwulitrowy plastikową butelkę. Ogon i płetwy są wykonane z kartonu, taśmy przywiązany do butelki. Cała butelka owinięty taśmą, jak również i w miarę możliwości „niestarannie” powierzchnia jest gładka. Beton tak będzie łatwiej przylegają do ramy.
Wideo: krzemian sodu lub szkło wodne! (Doświadczenia Chemical)
Mozaika szklana stosowana w butelkach.
I więcej! .. Kiedy rzeźba jest całkowicie suchy, to musi być traktowane ze szczególną impregnacji w celu ochrony przed wilgocią.
zapewnia również dodatkowe zabezpieczenie lakieru Yachting. Ale zanim lakier może być twórczy i namalować rysunek do własnych upodobań. Aby to zrobić, doskonale nadaje akrylu.
Wideo: Bloki murarskie. Murowe. Rozbudowa domu część 3
I tu jest coś z półfabrykatów dla przyszłych rzeźb ogrodowych)
Beton trudne, ale bardzo ciekawy materiał do produkcji rzemiosła ogrodowych. Figurki, garnki, mebli i dekoracji ścian, Poidła dla ptaków - tyle jeszcze można wymyślić! Jeśli boi się zacząć robić coś globalnego - Spoina przynajmniej na początku liścia)
W dekoracji ogrodu jest dokładnie znaleźć swoje miejsce!
- Cechy budowy lekkiego betonu
- Ach! moje zakupy, pokupochki!
- Moje małe dzieci
- Nasze nowe Zielone mieszkańcy
- Paczka
- Związek trwa: kto mieszka w moim domu
- Marzenia - anturium
- Kopanie żonkile
- Wyroby z betonu sztuki własnymi rękami
- Historia mojego Zamioculcas
- Pierwszy rozkwit moich achimenes
- I użyteczne i piękne!
- Blooming Rose i jej sąsiadów
- Krasaffchiki
- Lily "Vivaldi" - moją pierwszą miłością!
- Jak „dorabiał” bee! Zapylanie glaksiny!
- Nowy Rok! Nowe życie!
- Pomysły dla rzemiosła i ozdoby wykonane z materiałów naturalnych
- Ogrody zimowe oraz konstrukcje przezroczyste - nowoczesne rozwiązania architektoniczne
- Sztuczne kamienie i rzeźby wykonane z betonu w kraju iw ogrodzie
- Wynalazek zbrojonego betonu