Pierwszy ogórek
Wideo: ogórki szklarniowe (pierwszy ościeżnicy)
Wiosna tego roku była deszczowa i nie tak ciepły, więc pierwsza ogórek dojrzewa później niż zwykle.Do uprawy ogórków, używam ich technologii uprawy.
Po pierwsze muszę im rosnąć na kracie.
Po drugie do ich uprawy posłać na wykopie.
Nasiona posadzone na początku marca, każdy we własnej puli, nie nurkować.
Pod dnem wykopu kroplowego późną jesienią i wczesną wiosną, na całej długości złoża o głębokości 35-40 cm, szerokości 50 cm. W pole wykopu pociętych nici stary trawa, liście. I wypełnić niemal po brzegi. EM-podlewania przygotowań. Zasypiam ziemi, wypoziomowane.
Na wiosnę, gdy mniej było ciepło, a prawdopodobieństwo mrozów odszedł, łóżka są posadzone sadzonki posadzone w tym roku na 18 kwietnia.
Kładę się na łóżku z łuku i pociągnąć tonelnuyu teplichku.
Sprężyna było zimno i ciągle ogórki w teplichke do 20 maja nie podlewać wystarczająco rezerw wody w zimie. Dzień otwarty w dobrej pogody, aby pszczoły zapylają kwiaty.
20 maja filmu usunięta, mają duże bicz podniesiony na kratach. Rośliny podlewane z dodatkiem „Rastvorina” jednym małym opakowaniu pięć wiader wody.
A więc pierwszy żniwa. Na głównej krata macierzyste podnieść z jednej strony, dotknij na drugą stronę gobelinu, gdy główny trzon osiągnie szczyt, będę szczypać tak stymulowany owocowanie na gałęzi bocznych.
Ja uprawiana tylko dwie odmiany, to „Dalnovostochnye” i „Phoenix”.
Z drugiej strony łóżko pod naciskiem mojej Katarzyny posadzone w tym roku swego rodzaju „segmentowe” przyszedł do skutku później.
Oto metoda uprawy na mnie i ciebie?
Udostępnij w sieciach społecznościowych:
Podobne
- Uprawa ogórków w szklarniach i otwartym polu
- Ciepłe łóżko dla ogórków: zrobić razem
- Moja cieplarnianych do początku lipca 2016
- Technologia uprawy ogórków w szklarni
- Moja metoda uprawy melonów
- Ogórki w kraju
- Terminy siewu ogórka zależy od sposobu ich uprawy
- Kiedy sadzić ogórki w ziemi
- Uprawa ogórka w szklarni w okresie zimowym