ProSadGuru.com

W rzeczywistości, aby wyciąć z siekierą - wakacje

Wideo: Taiga topór z rąk

Wiejski Dom Ilya MitrichevDziki piżmak, wybiegł z lasudom airedale magisterska na tle do fretkifretkaWidok z tyłu domuBudowa nowego ogrodzeniaStaw przylega do ogrodu, jesieniąRzeźbione ramy własnej podejmowaniaogród warzywny na początku lataStaw, w sąsiedztwie ogrodu kuchennego w środku lataogród warzywny w upadkuPies na ganku domukot magisterskaSnow-koty, popularne dla całej rodziny w zimiesnow-kotyGdzie śniegu koty nie przejdzie, nie będzie nartachJak my, obywatele, wybrać zupełnie nowy sposób życia i stać się nie tylko zapalonych wczasowicze, ale mieszkańcy i kraj?

Wideo: Wiejski

Nasz bohater - Ilya Mitrichev - Dyrektor Techniczny ROS. W wolnych chwilach uczy w Moskiewskim Instytucie Inżynierii Fizyki i przebieg RSUH zarządzanie dokumentami elektronicznymi autora w sferze finansowej i kredytowej. Ma wiele zainteresowań - od stosowania psychologii z naturalnymi anomaliami.

Przez utworzenie systemu Ilia Mitrichev programisty. Równolegle z głównych opanowali konstruktor urządzeń specjalistycznych komputerowych. Po ukończeniu instytutów pracował przez jakiś czas u zbiegu dwóch jego specjalności - zaangażowany w rozwój komputerów i programowania środków pieniężnych. Równolegle, sprawa studiował projektowanie (obliczenia, rysunki i produkcja wyrobów mechanicznych) i najlepszych praktyk w zakresie projektowania i instalacji elektrycznej o mocy do 1000 W. Następnie wiedza ta jest przydatna do niego w budowie domu.

Tymczasem historia Eliasza, jak on wyposaża jego ziemi we wsi, dosłownie hipnotyzujące:

W rzeczywistości jestem na tej ziemi przez długi czas, bo tam urodził się i nadal mieszka mój ojciec. Urodziłem się w marcu, a pod koniec kwietnia, że ​​został przywieziony do miejscowości Tugolessky boru. Działka dla mnie na pierwszym miejscu - miejsce spoczynku, w drugim domu. Nie może być wyczerpana fizycznie, coś kopać głębiej, aby rozwijać nowe umiejętności, aby realizować wszystkie rodzaje ekstrawaganckich pomysłów, które w Moskwie nie ma miejsca na banalne. Moja matka zawsze skarcił jako dziecko, to znaczy kawałki żelaza, nataschili. A tam - można tylko nataschit trzeba, i zrobić coś pięknego lub po prostu ciekawe, z metalu, na przykład, majsterkować. W Moskwie, wszystko do pobrania, cokolwiek, ale te zajęcia nie mają wystarczająco dużo miejsca, czasu i siły czasami psychiczne. I Tugolese - powinny być usunięte od zgiełku. Wcześniej, przy okazji, to nawet lepiej. W Tugoles chodził dwa pociągi dziennie - dwa tam dwa plecy. Brak telefonów komórkowych - lewa, nikt nie będzie i nie będzie osiągnąć.

Idziemy tu jesteśmy prawie w każdy weekend ... Pływanie, jazda na rowerze w lesie wiele niewiarygodnie pięknych szlaków. I po prostu pójść do lasu na grzyby, na jagody - już cieszyć. Jednym z najbardziej interesujących zajęć - walking w lesie w nocy. Czas letni w bagnie w nocy widać niebieskawe światło, bardzo piękny.

Kiedy w '94 kupiłem dużo, to było trochę dzikiego lasu na obrzeżach miejscowości. Pierwszym krokiem do wprowadzenia zgodnie z prawem - do ogrodzenia wybranego w posiadaniu ziemi. Pierwszy płot został zbudowany z drzew, które rosły na własnej działce. Następna stacja została zaplanowana na kaprys. Od pół suchy ląd, a połowa - silnie podmokłe, oczywiście, wszystkie budynki zlokalizowane są w suchej części. Gdzie wejście - również było zrozumiałe. Od bramy do bramy, i wszystkie sprawy, został zaplanowany przez podróży przez cały obszar, szerokość - które mogłyby wejść ciężarówkę. Po jednej stronie od wejścia znajdowała się stodoła, a innym - w domu. Budynki takie jak prysznice i toalety - w głębi kierunkowym. Dobrze też, zwrócił się z domu, ponieważ odbyło się żyłę wodną. Gdzie idzie, jest określana za pomocą ramy.

Budowa rozpoczęła się z szopy, ponieważ praktyka pokazuje, że budowę trzeba najpierw zbudować część gospodarczą, a dopiero potem do czynienia z żywymi. Barn został podzielony na dwie części, z których jedna była mieszkania. W zimie, oczywiście, przeżyć byłoby trudne, ale do poważnego mrozu było całkiem możliwe, aby istnieć. Jednocześnie stodole w tym samym czasie trenowałem siekać. Znajomi czasami są zaskoczeni, gdy dowiadują się, że wszystko odbywa się własnymi rękami, ale w rzeczywistości, wycięte z siekierą - wakacje, który nie jest w mieście.

Można powiedzieć, że domy wiejskie fascynuje mnie od dzieciństwa. Kiedy myślał przez własną rękę, to skupia się głównie na klasycznym wiejskim domu, w domu, zamiast nowoczesnym stylu rustykalnym. Typowe projekty, oczywiście, również dostał się i studiował, ale w tym samym czasie, Obszedłem sąsiadów wsi, aby zobaczyć, jak budować domy, które są dobre, a które - nie bardzo wygodne. Klasyczny rosyjski hut może mieć różne style - północna budynek, południe, zresztą w każdy region ma również swój własny styl. Tugoles stoi na granicy regionów Moskwie i Władimir, ale jeśli pamiętać o dawnych czasach, to krawędź dawnej prowincji Riazaniu i altany tutaj - mieszanka Vladimir, Riazaniu i styl w Moskwie. Mniej więcej w tym czasie, poszedłem pod Archangielsk, tam w Małym Karel znajduje się muzeum architektury drewnianej na północy, który zawiera ciekawe okazy rosyjskiej konstrukcji drewnianej. Spod Archangielska Przywiozłem kilka technik i zasad budowy domu, który jest również przydatna.

Kuchenka wprowadzone wraz z stovemaker z sąsiedniej wsi, znalezionego na zalecenie. Dano zadanie nie jest najłatwiejsze. Byłoby pożądane, że piekarnik jest ogrzewany przez oba w tej samej części domu, a mieszkalny i gospodarczy do kuchni, a jednocześnie może również gotować. W pomieszczeniu na poziomie standardowego łóżka wykonana jest ława, nad kuchenką - niszy w starych rosyjskich Piece do utrwalania żywności w postaci ciepła. Jest to bardzo wygodne, aby umieścić na przykład garnek kaszy. Rano okazuje się dobrze na parze i ciepłe. W praktyce okazało się, że tam często wprowadzane są mokre buty: w nocy oni stają się suche i ciepłe, co jest bardzo miłe w godzinach porannych, kiedy wychodzisz z domu. Nawet w piekarniku, aby wykonać dodatkową niszę do suszenia mokrych ubrań, istnieje oddzielny kaptur, tak że wilgoć w lewo w rurze, a nie iść do domu. Piec do wypalania w korytarzu, który pozwala, aby nie nosić śmieci w domu, a nie nosić go do kuchni. Pod ławką piec wykonany na podstawie opinii z zdun akumulatorów ciepła - Specjalne zatok, które gromadzą się ciepłe powietrze. Zapewniają one jednolite kanap grzewczych. Gotowanie, jednak używamy piec jest niezwykle rzadkie, to raczej opcja bezpieczeństwa w przypadku hipotetycznego wypadku z gazu i energii elektrycznej w tym samym czasie.

Dom żyje na trzech źródeł energii - energii elektrycznej, gazu i paliw stałych - drewna. Oprócz piecu w zimie w domu elementów funkcjonowania inteligentnego domu - system regulacji temperatury w pomieszczeniach. Pozwala zaprogramować temperaturę na tydzień, raz na raporty dzień na telefon o temperaturę wewnątrz i na zewnątrz domu temperatura jest kontrolowana zdalnie w razie potrzeby. Z grzejników w ciągu tygodnia utrzymywanej temperaturze nie niższej niż Plus pięciu, aby nie podnieść wilgotność i zamrozić dom i piątek do naszego przyjazdu, temperatura wzrasta do Plus dwadzieścia.

ogród kuchnia mamy mały, ponieważ nie ma wystarczającej ilości rąk jak go obsłużyć. Przytrzymaj przez wzgląd na śwież. Cebula dobrze rosną, czosnek, cukinia nie iść, ale piękna groch. Truskawki zależy od roku, jednak lwia upraw zjedzone przez dzikie kaczki, które chodzą po drugiej stronie ogrodu w stanie dzikim. Przyjdź do naszych bagien sądowych, oburzony, że ich blisko terytoriach przodków i łodyga truskawki. Sad nie planowałem, tylko rozwijać się jabłoń, niektóre krzewy porzeczki, agrestu. Zastanawiam się, czy nie sadzić maliny chociaż, z drugiej strony, to wystarczy rosnące wokół dziko.

Teraz strona jest głównie występują nie sadzenie pracy i drenaż. Byłoby pożądane, mimo wszystko, jego nieco suchy. Wydaje się, że jest to konieczne w celu podniesienia poziomu gruntu. Faktycznie, albo trzy, albo cztery ciężarówki ziem przyniosłem. Z nich dostanie piękny trawnik przed domem. Ale najlepsza część pozostała w niezmienionej formie, z kęp starych Marsh, kłącza. Jeśli kopać wokół i prawdopodobnie torf można znaleźć. Pożądane byłoby, oczywiście, to wszystko jest nieco kultywować i kaczek znaleźć swoje miejsce za ogrodzeniem. Kaczki, nawiasem mówiąc, nie jest jedynymi gośćmi w dziki las. Nie tak dawno temu, pies znajduje się na działce o dzikim piżmaka. Oni nie oprzeć, złapany, klatkach, po zbudowany dla fretki. Gość chętnie jadł jabłka, gruszki, surowe ryby, a od karmy dla psów spadła. Przed opuszczeniem wypuszczony na wolność.

W ogóle, plany na przyszłość - dużo. Może zrobić altanka. Bądźmy pewni staw, który jest obecnie w stanie dzikim zarośnięta. Może realizując swoje stare marzenie. Na mnie po podróży na Krym to pozostawił bardzo silne wrażenie z ormiańskiego kebab, który jest przygotowywany w specjalnym boksie, na patyczkach wisiał pionowo, a nie poziomo, jak kiedyś. Może kiedyś będę trwał w zbudować coś podobnego.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
Jak narysować 3D Rysunki - budynekJak narysować 3D Rysunki - budynek
Winogrona Platovsky - zauważyć technicznyWinogrona Platovsky - zauważyć techniczny
Pompa obiegowa oszczędza energięPompa obiegowa oszczędza energię
Utworzono roślina-sensor, który określa poziom zanieczyszczeniaUtworzono roślina-sensor, który określa poziom zanieczyszczenia
Moja jeżynaMoja jeżyna
Krajobrazu - trendy 2010 przegląd interbudexpo wystawienniczejKrajobrazu - trendy 2010 przegląd interbudexpo wystawienniczej
National Award w dziedzinie architektury i projektowania krajobrazu „kvitucha Ukraina…National Award w dziedzinie architektury i projektowania krajobrazu „kvitucha Ukraina…
W Stanach Zjednoczonych odbędzie się jesienią Ogólnopolskiego Konkursu ProjektowaniaW Stanach Zjednoczonych odbędzie się jesienią Ogólnopolskiego Konkursu Projektowania
Architektura krajobrazu i budowa domuArchitektura krajobrazu i budowa domu
Obywatele UE będą mogli wiedzieć, gdzie są uprawiane rośliny GMObywatele UE będą mogli wiedzieć, gdzie są uprawiane rośliny GM
» » » W rzeczywistości, aby wyciąć z siekierą - wakacje
© 2022 ProSadGuru.com