Tendencje odmianowych: mieczyk
Wideo: najnowsze rosyjskiej broni, która nie ma odpowiednika w świecie
Okazałe i jasne, mieczyk, pomimo jego południowym pochodzenia, są bardzo blisko nas w duchu. Może dlatego najpiękniejsze współczesne odmiany opracowany przez hodowców krajowych. Co zaskoczyło nas najświeższe informacje? Istnieje pięć głównych obszarów wyboru.Video: pączkowanie, szczepienia i sadzenie róż odmianowych
opalizowanie
Wiele nowych elementów mają
marszczenie
To daje kwiaty, szczególnie w jasnych kolorach, wyjątkową wyrazistość, dzięki czemu wyglądają jak pianki koronkowy ( `Moskwa Belokamennaya`, `Boska Serenade`), Wiele kwiatów ozdobione są plisami na krawędzi płatków (`śpiewające fontanny`).
wielkość kwiatów
Bardzo jasny i elegancki melkotsvetkovye mieczyk (9 cm) długości bardziej popularny za granicą niż w naszym kraju ( `Brilliancy`, `Różowy i Green`,` `Scarlet tsvetochek` Letni Dzień`). Są idealne na bukiety i dobre w nasadzeń grupowych w klombów - w przeciwieństwie do odmian wielkokwiatowych, które są bardzo trudne do dopasowania w kwiatowy układ.
nietypowe barwiących
W mieczyk reprezentowane praktycznie całą paletę barw - od białej do prawie czarnego. Chociaż nie jest to absolutnie niebieski mieczyk, ale wiele niebieski i fioletowy ( 'Rugyagele`, `Symphony of the Night`). Istnieje kilka innych roślin kwiat kolor: zielony, brązowy, dymny, Ashy ( `Tajemniczy Atlantida`, `Travushka-muravushka`). odmiany pojawiły się zaskakujące srebrzysty odcień ( `silver Creek`).
Zostały wycofane i pachnących odmian, ale są gorsze od tradycyjnych dekoracji i zapach ich słaby ( `Steppenwolf aromat`, `aromat kawy`).
- Mieczyk kwiat
- Sadzenie i pielęgnacja mieczyków
- Mieczyk lub mieczyk
- Mieczyk w kraju
- Sucha zgnilizna mieczyk
- Jak sadzić Mieczyk w ogrodzie
- Mieczyk Priscilla - karbowane przystojny
- Mieczyków przechowywania zima
- Mieczyk dla części dekoracji
- Mieczyk - mały miecz
- Jak rosną mieczyk
- Piękno kwiatów mieczyk