Drzewa i krzewy na trawniku: jak zachować podstawową szyję

Bardzo często pierwszym sadzenie roślin drzewiastych, a następnie wokół nich zaczynają siać lub położyć darń. W rezultacie, drzewa są zagłębione w ziemi - korzeń kołnierz podprevaet i rośliny umierają. Jak zapobiec takiemu rozwojowi?
Wystarczy umieścić je na wzgórzach z płaskim wierzchołku. Wysokość wzgórza powinna być dobrana w zależności od rodzaju przyszłego trawnika i technologii układania.
Dobrze, jeśli drzewa są już rośnie? Jeśli młode sadzonki - podważyć ich obwód podnieś dźwignię za pomocą dostatecznie długa kłoda, zalać je pod ziemią, a nawet piasku i obficie polać wodą, w celu zmniejszenia szkód spowodowanych przez uszkodzenia korzeni.
Olga Grozin, ogrodnik, Charm of Nature (greensib.ru) mówi:
Sytuacja, w której radykalna szyja pokryta dorosłych drzew została wniesiona pod trawnik lub gleby wykopany podczas budowy domu na ziemi, to nie występuje bardzo rzadko. Jednocześnie niewielu ludzi myśli o estetyczny element przyszłego ogrodu. W najlepszym przypadku, chcąc utrzymać drzewo, jest on umieszczony w studni. Problem ten można rozwiązać na kilka sposobów.
Najlepiej jest korzystać z technik geoplastiki. Dig do wymaganego poziomu w drzewie i wycofał się do 1-3 metrów, aby stworzyć miękkie nachylenie w kierunku tułowia. Cóż, jeśli nie mogę czasza okrągła, pogłębienie i nieregularnym kształcie. Można również łączyć ze sobą wiele drzew i uczynić je jedna dolna przestrzeń. Obszerna nizina pokryta trawnik wygląda bardzo atrakcyjnie. To czuje się dobrze żadnych byliny wilgoć miłości. Możesz też ozdobić je częściowo z kamienia naturalnego, tworząc mały ogród skalny lub zatrzymanie płyty gipsowo-kartonowej ściany.
Prześwit wariant dookoła pnia koło nazywa, przebrany w dobrze pierścienia, okrągła ława. To rozwiązanie jest dość proste, praktyczne i jednocześnie jest bardzo miłe.
Wreszcie opcja do dekoracji pni oraz ogrodzenie z kutego żelaza, choć nieco prymitywne, ale nadal rozwiązuje problem ubieranie gdy inny jest niemożliwe.
Dowiedz się więcej o tym, jak położyć darń, o aktualizacjach nasion traw trawnik, jak pozbyć się chwastów na trawniku, albo wybrać kosiarka może być wykonana z innych materiałów na naszej stronie. Po prawej stronie tekstu jest blok informacji w odniesieniu do artykułu sąsiednich obiektów.
Making trawnik
Sadzenie drzewa: jak
Jak sadzić drzewa sosnowego?
Piękny trawnik
Zasadzić drzewo jabłoni
Moje doświadczenie w uprawie rokitnika
Zakup i sadzenie drzewka brzozy
Sadzenie rokitnik na terenie kraju
Jak zasiać trawnik 9 Szczegółowe wideo
Trawnik ziemia
Remont trawnik
Grzyby muchomory na trawniku - co robić?
Jak podseyat letnim trawniku po zimie
Jak rośnie trawa trawnik chwast?
Jak leniwy rośnie trawnik kraju własnymi rękami bez chwastów?
Powiedz mi, co powinno być podstawą do trawnika?
Mam mech na trawniku - jak walczyć?
Sadzenie sadzonek różnych gatunków drzew ogrodowych - sadzonki w ogrodzie
Sadzenie nasion trawnika i koszenie trawy trawnik
Wrzesień - czas zacząć trawnik
W Macedonii 6 milionów drzew posadzonych w celu zrekompensowania strat spowodowanych przez pożary