Zdjęcia różnego rodzaju Hippeastrum, a zwłaszcza opieki nad nimi
Age of Discovery przyniósł światu nie tylko dużo nowej wiedzy o nieznanych krajów i narodów, ale również pomaga znaleźć i zbadać wiele rodzin i gatunków dzikich roślin. Jeden z tych kultur był Hippeastrum, A bulwiasta bylina z kontynentu południowoamerykańskiego.
Od XVI wieku, kiedy pierwsze egzemplarze zostały odkryte rośliny wokół Hippeastrum wielokrotnie spalony naukowcy kontrowersje dokonać odkrycia i zmieniła klasyfikację przyjętą. W efekcie, dziś otwarty dla ponad ośmiu kilkanaście gatunków i dostać się do 2 tys spektakularnych odmian i mieszańców do uprawy w ogrodzie Hippeastrum parapety okienne wewnątrz.
Podobnie jak cztery lata temu, zainteresowanie Hippeastrum nie zmniejsza się, lecz wręcz przeciwnie, tylko wzrośnie. Widząc tylko raz kwitnący Hippeastrum Hippeastrum hortorum lub ogród, rodzaj, zgromadziła większość uprawianych odmian, to jest niemożliwe, aby zapomnieć ogromny żywy jak na zdjęciu, kwiaty Hippeastrum wysoki prosto szypułek.
Ale dziś w kulturze obejmuje wszystkie nowe odmiany, czasem pozornie zupełnie niepodobny znanych kwiaciarni roślin Hippeastrum z konwencjonalnych i podwójne kwiaty w wielu kolorach. Średnica bańki kulistej lub stożkowej, zależnie od odmiany, wieku i gatunku może wynosić od 5 do 20 cm.
Ponieważ roślina ma wyraźne okresy kwitnienia odpoczynku i roślinności, możemy zobaczyć, jak pierwszy pojawia się strzałka nad garnka z 2-6 dużych pąków, kwiatów następnie sukcesywnie otwierane i przechowywane do 3 tygodni.
Gdy kwitną jest w pełnym rozkwicie, a prawie wszystkie kwiaty Hippeastrum, jak na zdjęciu, ujawnione wzrost zaczyna wydłużone gęste liście. Późniejszy okres hibernacji, gdy może się wydawać, że rozwój i wzrost cebulek zatrzymany, trwa do trzech miesięcy. W rzeczywistości - jest to czas najbardziej krytyczny, podczas którego stanowi fundament dla przyszłych kwitnie i pąki i utworzyli zalążek szypułki.
- Hippeastrum
- Hippeastrum podniosła się
- Odmiany Hippeastrum
- Pielęgnacja Hippeastrum
- Jak zrobić gippeastrum rozkwit
- Hippeastrum
- Moja gippeastrum!
- Hippeastrum, kwiat rodzina
- Hippeastrum
- Moja gippeastrum
- Moja gippeastrum
- Jesień pąki Hippeastrum