Hoya mięsiste pielęgnacja
Młode pędy w Artur Karnoza Hoya mięsiste, zielone lub kremowo-zielony (w odmianach kolorystycznych z pstrych liściach). Kwiaty mają różne odmiany Hoya Artur Karnoza biały z różowym korony w centrum, lub lekko różowy, często w dojrzałej rośliny można jednocześnie oddalił 6-10 kwiatostany. Na kwiaty tworzą kropelki musujące w słońcu gęsty nektar, słodki w smaku.
Jajowate liście 5-8 cm długości, ciemnozielone, błyszczące z krótkimi ogonkami.
Rośnie w lasach, na skałach, drzewach w tropikalnych i subtropikalnych Azji i Queensland (Australia).
Łatwość pielęgnacji przyczynił się do rozwoju nowych odmian, które różnią się kolorem i kształtem blachy, jak również kolor kwiatów.
Z własnego doświadczenia. Zawsze lubiłem wspinaczy, trochę zdenerwowany, ale to, co większość z nich nie wie, jak miło kwitną. Ale kiedy nie było w moim domu Hoya mięsisty, Cieszę się okazać, że kompromis jest możliwy!
Oprócz pięknych liściach skórzastych i elastyczne, zdolne do indeksowania bluszcz wynika rozpuścić urocze pachnące kwiaty. Jednak on jest skromny i szybko rośnie nawet przy umiarkowanym oświetleniu. Jednak dla kwitnienia nadal potrzebuje dużo światła. I Hoya rośnie w kuchni w polu sadzarka wisi na zachodzie, gdzie słońce w godzinach popołudniowych, mnóstwo.
Nie raz słyszałem, że Hoya nie chce kwitnąć. Ja też opór przez kilka lat, dopóki nie nauczył się go tajniki.
- Przede wszystkim, przez cały rok, zapewnia jej dobre oświetlenie. W zimie, kładę na oknie bardzo jasne i chłodne (10-12 °).
- Przez dwa miesiące (grudzień-styczeń) Hoya wysłać na emeryturę, całkowicie negując podlewania. Ten rodzaj stymulacji kwitnienia. W ekstremalnych warunkach, roślina zaczyna układać twarde pąki.
- Wiosną i jesienią części nadziemnej zanurza się w ciepłej wodzie (35 ° C) wody przez 30 minut, śruta kukurydziana. - przez dwie godziny. Rozpylanie spędzić miękką wodę przez cały rok. I podlewane dokładnie tylko po wysuszeniu ziemi w doniczce.
- Wyklucza jakąkolwiek permutację, zwłaszcza przed iw czasie kwitnienia. Zmiana orientacji w świetle resetuje pąki.
- Pobudza kwitnienia bliską pulę (wymagany jest dobry drenaż!). Korzenie powinny być w pełni oplesti ziemnych pokój - tylko jeśli winorośli kwiat. Ja nie przesadzić roślinę przez okres pięciu lat, należy wymienić tylko górną warstwę gleby i nawozić.
- Karmienie zaczyna się wraz z pojawieniem się młodych liści na wiosnę i trwa do końca sierpnia. Używam nawóz dla succulents'm robi po podlaniu.
- W żadnym wypadku nie usuwa wyblakłe łodygi kwiatowe! Do nich w przyszłym roku pojawią się nowe kwiaty.
- Hoya kwiaty
- Hoya w domu
- Hoya
- Mogę utrzymać dom Hoya wosk bluszcz?
- Hoya pohvastushki i pytania
- Hoya jest imperialiści, czy koń na polu
- Hoya Artur Karnoza tricolor - nie chce kwitnąć, co robić?
- Hoya Artur Karnoza tricolor
- Hoya mięsisty
- Uroczy Hoya Artur Karnoza
- Pierwszy rozkwit Khoi-2, i jeszcze jedno
- Pierwszy rozkwit Khoi
- Próbując decoupage №2
- Święto się skończyło, a teraz jest potrzebna twoja pomoc
- Hoya - kwitnienia winorośli
- Moja Hoya kwitło! Właściwości pielęgnacyjne
- Uprawa Hoya
- Przemyślany mój Hoya
- I znowu na hoyyah