Ogród z przodu zamiast uspokajających
Wideo: Przednia ogród Chueva
Wideo: Przednia ogród "morska bryza"
Dla pięćdziesięciu uczniów Houston Center dla dzieci z niepełnosprawnością intelektualną ogród stał się czymś więcej niż tylko łóżko. „W naszym centrum szkoleniowym dla dzieci z trudnościami w uczeniu się, pracując w ogrodzie ma wartość terapeutyczną” - mówią nauczyciele Centrum.
„Dotykając natury, możliwość obserwować wzrost roślin daje im poczucie bezpieczeństwa” - mówi projektant krajobrazu Jeff Lo. W pewnym momencie dał dzieciom materiału rozmnożeniowego i pomógł im narysować ogród, który Jeff specjalnie zaplanowany tak, że nie muszą być podlewane.
„Zauważamy doskonałe wyniki - mówi Jeff. - Wcześniej, starali się przyciągnąć uwagę przekór, a działalność ta daje im możliwość wypowiedzenia się po drugiej stronie ".
Centrum Uczniowie docenili również innowacyjność: „Lubię oderwać chwasty, i dbać o rośliny i pomóc im rosnąć” - mówi Frank Williams szesnaście.
„Mamy typową szkołę miejską, nasi uczniowie są w większości z rodzin o niskich dochodach, żyją w mieszkaniach i siedzieć cały dzień w czterech ścianach. Jeśli projekt nie jest Jeff, że raczej nie mieli okazji doświadczyć radości ogrodnictwie i jego korzystny wpływ „- przyp nauczycieli Center.
- Dokonywanie przednią ogród wokół domu
- Heliotrop morska bryza
- Przedszkole Przygody Everett
- Ogród botaniczny roślin Koranu i Sunny
- Język kwiatów z napisami
- Mówią, że mój dom - moja twierdza, ale mój ogród - moja dusza!
- Unikalny ogród w stylu tropikalnym
- „Ogród w butelce”
- Dzieci w tym kraju zrobić w ogrodzie?
- National Award w dziedzinie architektury i projektowania krajobrazu „kvitucha Ukraina…
- Michelle Obama zebrał 50 kg warzyw z ogrodu przed białym domu
- Ogród dla Brytyjczyków
- W Nowej Zelandii, wymyślił „inteligentne” ogrodzie
- New York botsad uczy ogrodników
- Plantatorzy Texas Promujemy odrzucenie chemikaliów
- Uczniowie będą rywalizować w Komi fitoprojektowanie
- Trzy w jednym: ogród, laboratorium i siedliska
- American para wynalazł „ogród papieru”
- VVC i spektakl, i chleb, i wiele więcej ...
- Uwaga: 20% zniżki!
- „Twój ogród” Odessa: pre-fotorelacja