Gwiazdki na trawie - hionodoksy
Wideo: Taare Zameen Par
Widziałem ich przez przypadek kilka lat temu w jednym z katalogów - i się zakochał. Moim zdaniem, stanąć przed tymi kolorami jest absolutnie niemożliwe. Uroczy lubię świecące wewnątrz hionodoks zębatka podbić spojrzenia.
Oczywiście, zamówiłem żarówki i zasadził je. Niespodziewanie, śnieżnobiały hionodoksa Alba był mniej wybredny niż jego krewnych, z naturalnych niebieskim-niebieski kolor - częściej na odwrót. Ale w sprawiedliwości, muszę powiedzieć, że „wybredna” - nie do końca właściwe słowo w odniesieniu do hionodokse. Rośnie bez większych problemów, nie wymaga opieki, która rośnie szybko, jak większość melkolukovichnyh. Wygodne z cieniowaniem - Mam lądowania na słonecznej działce iw półcieniu. Co ciekawe, roślina ta jest propagowana z równym powodzeniem i bulbils i nasion. Jeśli nie usunąć uschnięte kwiaty i nie spieszyć, aby usunąć suszone liście w ciągu roku lub dwóch można znaleźć na stronie z małej zarośla krzewów, całkowicie usiane gwiazdami kwiatów.
Niskie (15-20 cm) hionodoksy świetnie wyglądają na tle zielony okrywowe (dobrymi partnerami - stonecrops), pod krzewami, w ogrodach skalnych i skał, w pobliżu wody. Biały hionodoksa blisko wełnistym Stachys (na zdjęciu powyżej) jest bardzo delikatna kompozycja. W tym przypadku, jednak nieco psuje zeszłoroczne liście)) Ulotki hionodoksy przez długi czas pozostają wesoły i atrakcyjny wygląd nawet po tym jak pączek, a następnie niepostrzeżenie rozpuścić w otaczającej zieleni, więc nie ma problemu z pozostawieniem w ogrodzie kwiatowym jest rośliną to nie dostarcza.
Wideo: Grupa Staś Namin i kwiaty - Clear My gwiazdką - moc kwiatów (Crocus Hall - Live) 2013
Ponieważ dzieci tworzą dużo, że spokojnie zajęli miejsca te niesamowite kwiaty w różnych miejscach ogrodu. Moim marzeniem jest, aby różową hionodoksoy (Pink Giant odmiany), ale tak długo jak bulbils w sprzedaży nie są spełnione. Nawet Czytałem niedawno, że hionodoksu mogą kiełkować w upadku w domu, w doniczkach. Myślę, że będzie musiał spróbować))
Wideo: jasne, koła łańcuchowe, świecić dalej!
- Nowy rastyushki!
- Hionodoksa sardyński
- Hionodoksa
- Hionodoksa Forbes
- Hionodoksa gigant
- Hionodoksa
- Hionodoksa Forbes
- Hionodoksa gigant
- Hionodoksa sardyński
- Wybór i sadzenia melkolukovichnye
- Hionodoksa: opis, powielanie, pielęgnacja, sadzenie, wykorzystanie ogród, zdjęcie, odmian i gatunków
- Hionodoksa: sadzenie i utrzymanie w otwartym polu
- Hionodoksa
- Aporokaktus
- Badan na mojej stronie
- Szybko rosnących drzew?
- Royal Crown lub cietrzew
- Hionodoksa - wiosna gwiazdka
- Moi Kigelia
- Pielęgnacja brodieey
- Wyrafinowane Azjatów