Mirt - wziął moją!
Po raz kolejny witam wszystkich))
Dziś chcę wam powiedzieć o tym, jak długo zmagał się z naturą, że na moim parapecie był Myrtle. Mam nadzieję, że moja historia zainspiruje tych, którzy już opuścił ręce i pocieszyć tych, którzy obawiają się o ich cenionych hotelok którzy śpią w teplichke połączeń oczekujących.
Mirt. Moja lista życzeń pielęgnowane. Wyszukiwania w sklepach nie były udane. Nie pamiętam, gdzie moja głowa miała ten szalony pomysł, aby kupić / znaleźć / rośnie mirt. Pewnego dnia natknąłem się na ten roślin w kwiaciarni. Małe drzewa 10 cm, jednostronne i Kryven'ka, ale w cenie tylko zaoblochnoy. Postanowiłem więc, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie - ma się rozwijać mirt. -To zdecydował się rozwiązać, ale opcja była nawet testy.
Film: Co wziąłem ze mną do Dubaju? Moje ubrania, kosmetyki i akcesoria
Pierwszy problem jaki napotkaliśmy - jest znalezienie nasion. Okazuje się - jest modne i rzadkie rośliny. Found. W roku przed sadzeniem nasączone wszystko już trzy nasiona, umieścić go na ziemi i w teplichku. Więc stałem Teplicka miesięcy, nie mógł znieść, że zdecydował się sięgnąć głębiej i wyglądać dobrze, co się tam dzieje. Ledwo znaleźć jedno ziarno, które jest jak było, i leżał bez zmian. W ogóle, to się nie stało.
Długie godziny w internecie, wiele informacji na temat trudności i nepoddatlivosti mirtu. Niemniej jednak, oczy się boją, ale ręce robią.
W tym roku, od późnej zimy zacząłem szukasz nasion. Znaleziony pod koniec marca, kupiłem paczkę od producenta, istnieją trzy nasiona powiedziałbym tak luzem w torebce aż 50 kawałków! Trzy od producenta specjalnego nadzieję, że nie przypięty, ale wielu z tych, którzy .... dobrze, co najmniej jeden pociąg powinien wykluje!
W ogóle, według starych, aczkolwiek nieudaną schematu: namoczone, włożyć do garnka, posypać trochę, przykryć i umieścić. Nawet fitolamp kupiłem z tej okazji! Wszystkie 50 sztuk nie sieją, ile pojemników wspiął)) Minął tydzień, liczbę wyklutych nasionami oleander. I mirt nie rostochku! Jestem zdesperowany, myśląc, że tym razem wynik nie zostanie wykonana, a prysznic sama dla chciwości, że nie kupił jednostronna. niemniej mirt drzewo!
I wtedy stał się cud! Nie wierzę własnym oczom! Spośród trzech nasion z włazu producenta dwa! Tych luźne i nie ruszał się przez prawie dwa miesiące.
Wszystkie takie same, jeśli bardzo silne pragnienie - można latać w kosmos! Moje dziecko rozwija się bardzo powoli i w pośpiechu. Przedwczoraj drżącymi rękami przeszczepiono je oddzielić od reszty puli sąsiadów. Starannie i regularnie podlewane, aby włączyć światła słonecznego i nadzieje rosną drzewa lub nawet krzew, ale mirt!
Wideo: Książki zabrałem ze sobą do Szwecji
Próbować, próbować, szukać i nie poddawaj się!
Milash
- Houseplant mirt
- Myrtle pokój - dekoracyjny lekarz
- Wspólne mirtu
- Myrtle w domu nie wymaga skomplikowanej pielęgnacji
- Mirt - opiekun palenisko
- Myrtle bonsai i pielęgnacja
- Mirt jest piękny mało wymagająca roślina
- Czy będzie on krzew mirtu drzewo
- Moja lista życzeń New !!!
- Kwitnienia mirt
- Torf mirt