Verbena - kwitnie i pachnie!
Wideo: werbena kwiat - rośnie z nasion, opieki i nagietki sadzenia
Werbena jest jednym z pierwszych kwiatów, I rozliczane na łóżku. Byliśmy zajęci budynek był w domu, w ramionach był dzieckiem, miał żyć w spartańskich warunkach.Wideo: Larochny kwitnie i pachnie wszędzie chaos
Ale pasja dla kwiaciarstwa już żył we mnie. Widząc wesołego sąsiada wielobarwny werbena łąka, poprosiłem ją o trochę nasion. Od tego czasu ten piękny skromny kwiat rośnie we mnie.
Werbena wymaga minimum opieki, to znosi okresy ciepła i sucha, ale w tym czasie młode drzewo i bym nie przeżył. Propagowane mój piękny samosiewu, kwitnie od końca czerwca do pierwszych przymrozków. W werbeny pięknej nie tylko kwiaty, ale także pełne wdzięku liści. Niskie krzewy, puszyste, zwłaszcza gdy rosną piękne grupę. W tym jest pewna kwota zysku - po podlaniu gleby zachowuje wilgoć dłużej i chwasty nie są tak dzikie.
Dla początkujących ogrodników i tych, którzy nie mają czasu, aby dbać o kwiaty trudnych - odmian werbeny, które odtwarzają samosiewu, idealne do dekorowania kwietniki! Nawet jeśli Twój ogród będzie luksusowe i egzotyczne rośliny, od skromnej uroczym werbeny wciąż nie może odmówić!
- Werbena
- Bezpretensjonalny beauty-werbena: uprawa i utrzymanie
- Rosnące werbena
- Werbena
- Cud roślin werbena
- Verbena hybrydowy
- Werbena pospolita
- Rosnące nagietki, sadzenie i pielęgnacja
- Werbena: rośnie z nasion i opieki po posadzeniu
- Łzawienie werbena - zostawić ofiarę
- Co lubię werbena
- Verbena kwiat z przyjemnym łagodnym zapoh